Sposób przygotowania

Kaczkę obrać z tłuszczyku,skropić wewnątrz sokiem z cytryny,natrzeć całą solą,pieprzem,połowa majeranku,zwinąć w folię i na 3 godziny wstawić do lodówki.Przygotować nadzienie:jabłka obrać ze 2 sztuki a resztę pozostawić w skórce.Pokroić obrane jabłka w ćwiartki,powycinać gniazda nasienne i pokroić w grube plastry.Wymieszać je z pozostałym majerankiem i napełnić nimi kaczkę.Zaszyć ją i wstawić do brytfanny,co jakiś czas polewać sosem z dna.Przekręcić kiedy zrobi się rumiana.Cały czas polewać sosem.Piec około 2 godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszna ta kaczusia !!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    uwielbiam kaczkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    no no fajna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super kaczusia
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cudeńko
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    superowa jest taka kaczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    swietne mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    musi być smaczna :-)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !