Sposób przygotowania

Brzoskwinie z puszki odsączyć z zalewy i pokroić w półplasterki. Żółtka jaj oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać do nich obie mąki i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. W międzyczasie z białek jaj szczypty soli ubić sztywną pianę. Pianę dodawać porcjami do masy i delikatnie mieszać. Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, ułożyć na niej półplasterki brzoskwiń. Ciasto piec przez około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniałe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię taką wersję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Takie desery lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !