Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona fasolka szparagowa w sosie viniagrette

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 500 g
cząber 2 łyżeczki
cebula czerwona 1 średnia
czosnek 1 ząbek
musztarda djon 2 łyżki
oliwa 200 ml
miód 2 łyżki
ocet winny biały 50 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona fasolka szparagowa w sosie viniagrette

Idealna jako dodatek do obiadu. Nigdy więcej nie zjem inaczej fasolki;)

Przygotować sos vinaigrette:
oliwę wymieszać z musztardą, miodem i octem do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać posiekany drobno czosnek, doprawić solą i pieprzem. Odstawić.


Fasolkę ugotować z cząbrem i solą, odcedzić.
Przestudzoną fasolkę zalać sosem i dodać posiekaną drobno w księżyce cebulę. Wymieszać i odstawić na 20 minut a następnie można podawać:)



* cząber niesamowicie podkreśla smak fasolki szparagowej więc polecam do użycia w gotowaniu:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 26.02.2014 00:41
pyszna fasolka
kotydoroboty 02.02.2014 22:25
oj polecam! trzeba koniecznie spróbować choćby po to by powiedzieć że nie smakuje;)
Marlenka.S 30.01.2014 17:48
pyszna fasolka
mitek111 30.01.2014 17:33
takiej jeszcze nie próbowałam
as28 30.01.2014 17:30
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak