Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadanie: Czekoladowa komosanka na mleku migdałowym z truskawkami

5.0
(31)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Dieta Hashimoto | Dzień 2 | Śniadanie

Przepis na czekoladową komosankę na mleku migdałowym z truskawkami. Komosa ryżowa, podobnie jak kasza jaglana, ma uniwersalny smak, dzięki czemu doskonale sprawdza się zarówno w daniach wytrawnych, jak i tych na słodko. Komosanka stanowi zatem świetną alternatywę dla tradycyjnej owsianki.

Składniki:

quinoa - komosa ryżowa biała sucha 67 g (ok. 4 i 1/2 łyżki)
mleko migdałowe 279 ml (ok. 1 szklanka)
mrożone truskawki 145 g (ok. 1 szklanka)
migdały 9 g (ok. 1/2 łyżki)
kakao 4 g (ok. 2 łyżeczki)

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadanie: Czekoladowa komosanka na mleku migdałowym z truskawkami

1. Komosę gotuj w mleku z dodatkiem kakao przez około 15 minut.

2. Mrożone owoce włóż do garnka i podgotuj chwilę, a następnie zblenduj.

3. Orzechy posiekaj.

4. Kaszę przełóż do miseczki, polej sosem i posyp orzechami.

 

Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak