Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada boczkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 opak
Czosnek suszony Prymat 1 opak.
Pieprz czarny mielony Prymat 1 opak
Papryka ostra mielona Prymat 1 opak
Majeranek suszony Prymat 1 opak
smalec 0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada boczkowa

Boczek myjemy, osuszamy i nacieramy mocno wszystkimi przyprawami. Następnie zwijamy boczek w roladę i owijamy sznurkiem. Roladę układamy na blaszce i kładziemy na niej smalec. Wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temp. 180 stopni. Co jakiś czas podlewamy wodą.
Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia i wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 14.04.2015 07:06
Fajne mięsko, idealne do domowego pieczywa :)
mysza75 13.04.2015 09:04
jakie pyszne mięso i rolada
Mancia w kuchni 13.04.2015 08:48
o rany ale boczuś :) z chrzanem najlepszy
Motorek 13.04.2015 07:48
pyszny boczuś
zabcia117 12.04.2015 23:08
Pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak