Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wegetariański

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Przepis na wegetariański pasztet z pietruszki z odrobiną parmezanu i orzechów włoskich. 

Składniki:

Na pasztet:

pietruszka 1 sztuka
orzechy włoskie 100 gramów
woda 150 mililitrów
skrobia ziemniaczana 1 łyżeczka
parmezan 30 gramów
sok z cytryny z 1/2 owocu
oliwa 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
gruszka 1/2 sztuki

Do smaku:

Pieprz czarny mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
tymianek
Czosnek suszony Prymat

Do dekoracji:

papryczka chili 2-3 sztuki
koperek świeży 1 gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wegetariański

Wszystkie składniki zblenduj w rozdrabniaczu, co jakiś czas dolewając wodę. Masę przełóż do garnka i gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje.

Gruszkę potnij na cienkie paski i ułóż na dnie formy (okrągłej lub prostokątnej), a następnie nałóż masę. Odłóż pasztet na godzinę do lodówki lub na 10-15 minut do zamrażalki.

Pasztet podawaj udekorowany chilli i koperkiem.

 

Przepis od Philips

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak