Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzeźwiający deser arbuzowo-jagodowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 2 sztuki
galaretka arbuzowa 1 sztuka
galaretka jagodowa 1 sztuka
arbuz 0,5 kg
jagody 1 szklanka

Porada

Użyłam serków homogenizowanych naturalnych.

Przepis i sposób przygotowania na: Orzeźwiający deser arbuzowo-jagodowy

Galaretkę arbuzową rozpuścić 3/4 szklanki wody. Z arbuza odkroić czerwoną część i oczyścić z pestek, zmiksować, połączyć z 1 serkiem homogenizowanym i tężejącą galaretką. Wylać do formy. Ja użyłam silikonowej. Możemy użyć okrągłej tortownicy. Wstawić do lodówki aby stężało.
Galaretkę jagodową rozpuścić w 1 szklance wody. Jagody połączyć z drugim serkiem i tężejącą galaretką. Wylać na pierwszą warstwę. Ponownie wstawić do lodówki aby stężało. Gdy dobrze zastygnie wyjąć z formy i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 29.07.2015 15:51
pięknie wygląda
gibli 14.08.2014 19:20
bardzo fajny pomysł)
magduś83 08.08.2014 11:24
lekki i orzeźwiający, pycha latem
kasienka23 31.07.2014 17:59
smaczny deser!
jasiek 31.07.2014 16:28
fajnie to wygląda
molanka 31.07.2014 15:00
ciekawie wygląda
Beata999 31.07.2014 14:17
Ale słodziutki...
Noruas 31.07.2014 14:14
świetny pomysł !
Joannasz3190 31.07.2014 14:09
Super wygląda i pewnie pysznie smakuje :)
Anna20 31.07.2014 13:53
Były jakiś czas temu, a teraz nie szukałam :)
ben-ka 31.07.2014 13:42
Na takie upały idealny deser i zaciekawiła mnie ta galaretka arbuzowa,jeszcze takiej nie spotkałam....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak