Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w miodzie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Domowe ogórki w miodzie w chłodnym miejscu przechowają się do 6 miesięcy.

Składniki:

Składniki:

ogórki świeże 0.5 kilograma
woda 250 mililitrów
biały ocet winny 250 mililitrów
nasiona gorczycy Prymat 2 łyżki
cukier 6 łyżek
sól 0.25 łyżki
miód 60 gramów
koperek świeży 1 łyżeczka
kwiatostan kopru 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w miodzie

Ogórki umyć i pokroić w cienkie plasterki. W garnku zagotować ocet, wodę, nasiona gorczycy, sól i cukier. Następnie dodać miód i gotować jeszcze około 3 minuty, pod koniec wrzucić koper. Plasterki ogórka włożyć do suchych wyparzonych słoiczków, dodać kwiatostan kopru a zalać gorącą zalewą octową. Słoiki przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 20 minut. Słoiczki w wodzie dobrze jest oddzielić od siebie serwetkami, mogą być nawet papierowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak