Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z młodej kapusty z suszoną żurawiną, z dodatkiem świeżej natki pietruszki i koperku

5.0
(19)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Sałata z młodej kapusty to świetna przekąska do obiadu i nie tylko. Wzbogacona dodatkiem świeżego koperku i natki pietruszki, zyskuje świeżości i lekkości, a dodatek żurawiny nadaje jej słodyczy. 

Składniki:

Sałatka:

młoda kapusta 1 główka
marchewka 1 sztuka
żurawina suszona 1/2 szklanki
cebula czerwona 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
koperek świeży 1 pęczek

Sos:

Sól kamienna spożywcza jodowana do smaku
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1 opakowanie
woda niegazowana 1/2 szklanki
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z młodej kapusty z suszoną żurawiną, z dodatkiem świeżej natki pietruszki i koperku

  • przepis na sałatkę z młodej kapusty
  • surówka z młodej kapusty

Jak zrobić sałatkę z młodej kapusty z suszoną żurawiną?

1

Wszystkie składniki sosu mieszamy dokładnie, najlepiej w zamkniętym słoiku.

2

Do miski wkładamy poszatkowaną wcześniej kapustę, startą marchew, pokrojoną w piórka cebulę. Solimy solą kamienną spożywczą i odkładamy na 15 minut.

3

Kapustę delikatnie odciskamy, dodajemy sos sałatkowy, suszoną żurawinę, pietruszkę, koperek i dokładnie mieszamy.

Sałatka z młodej kapusty z suszoną żurawiną, z dodatkiem świeżej natki pietruszki i koperku to doskonały dodatek do mięs pieczonych, panierowanych oraz ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak