Przepis i sposób przygotowania na: Obiad: Makaron ze szpinakiem, brokułem i ciecierzycą
Ten przepis spodoba się osobom, które są wegetarianami. Ale polubią go też osoby, które lubią eksperymentować ze smakami i stawiają na szybkie, proste dania.
- użyj mleczka kokosowego, nada całości przyjemnego aromatu i ciekawego smaku,
- podawaj to danie z ulubionym makaronem.
1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
2. Brokuł umyj i podziel na różyczki.
3. Ciecierzycę odsącz z zalewy i opłucz pod bieżącą wodą.
4. Czosnek obierz i posiekaj.
5. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem podsmaż czosnek. Następnie dodaj szpinak, brokuła i smaż przez około 5 minut.
6. Wlej mleczko kokosowe, dodaj przyprawy, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut.
7. Gdy warzywa będą już miękkie dodaj makaron, ciecierzycę i smaż jeszcze przez chwilę.
8. Gotowe danie przełóż na talerz.
Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.