Przepis i sposób przygotowania na: Mielonka wieprzowa słoikowa
Przygotowanie:
Słoiki schować w ciemne, chłodne miejsce lub do lodówki, jeśli mają być na dłużej to pasteryzowanie powtórzyć, u nas są do 2-3 miesięcy.
łopatka bez kości | 1.5 kilograma |
surowy boczek | 50 dag |
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat | 1.5 łyżki |
Sól czosnkowa jodowana Prymat | 1 łyżeczka |
Majeranek suszony Prymat | 2 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | 2 łyżeczki |
Czosnek suszony Prymat | 1 łyżka |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 łyżka |
kolendra mielona | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1.5 łyżeczki |
woda zimna | 1 szklanka |
smalec | 0.25 kostki |
ziele angielskie | 12 sztuk |
liście laurowe | 6 sztuk |
Słoiki schować w ciemne, chłodne miejsce lub do lodówki, jeśli mają być na dłużej to pasteryzowanie powtórzyć, u nas są do 2-3 miesięcy.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: