Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone Babuni

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Smaki dzieciństwa, to coś, co łączy ludzi. Każdy ma inny smak i to jest fajne! Pamiętamy kotlety, które smażyła Babcia…pełne aromatu <3 Dzisiaj postanowiliśmy zrobić tak, jak Ona <3

Składniki:

Składniki:

mielona wieprzowina 250 gramów
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mleko 50 mililitrów
przyprawa w płynie 1 łyżka

Porada

W przepisie użyliśmy łopatkę wieprzową i małą cebulę.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone Babuni

Cebulę siekamy.
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Mięso wyrabiamy z cebulą, czosnkiem, jajkiem, mlekiem, zagęszczamy bułką tartą (około 100 g). Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą w płynie.
Następnie obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 05.02.2019 14:37
Takie tradycyjne są najlepsze :)
Bożena Matuszczyk 05.02.2019 09:53
Smaczne kotlety mielone, które zawsze smakują.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak