Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski pieprzowe w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbaski pieprzowe 300 g
cebula biała 1 sztuka
czosnek 1 sztuka
sos słodko-kwaśny 3 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ketchup 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski pieprzowe w sosie

Kiełbaski pieprzowe kroimy na średniej wielkości kawałki, najlepiej po skosie. Cebulę obieramy, przecinamy na pół i kroimy w krążki dość cienko. Czosnek drobno siekamy. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Po chwili dodajemy cebulę, a gdy będzie lekko zarumieniona czosnek. Gdy będzie miękki dodajemy kiełbaski pieprzowe. Następnie do wszystkich składników dodajemy sos słodko kwaśny, ketchup i doprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Całość dokładnie mieszamy i zostawiamy na ogniu na około 2 minuty. Potrawę jemy samą, z pieczywem lub gotujemy do niej makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 26.05.2013 14:13
warto spróbować!!!
fotoviderek 14.01.2013 10:10
Oryginalne danie i smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak