Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapustka gotowana

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
boczek wędzony 40 dag
kiełbasa podwawelska 2 pętka
woda 3 szklanki
przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
cebula biała 1
mąka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kapustka gotowana

Kapustę poszatkować i sparzyć ,przełożyć do garnka,wlać wodę i zacząć gotować ,gdy już zacznie się gotować wrzucamy kostkę do smaku przykrywamy pokrywką ,w między czasie boczek pokroić w drobną kostkę posypać przyprawą ,wymieszać i smażyć a następnie dodac do kapustki ,kiełbaskę kroimy też w kostkę i dodajemy do kapusty,całość mieszamy dodajemy pokrojoną jeszcze cebulę doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo zmielonym ,przykrywamy i gotujemy jeszcze około 30 minut .Na koniec robimy zasmażkę z tłuszczu i mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.07.2014 08:29
smaczna do obiadu
gosia56 22.02.2014 09:27
pyszna kapusta
Katarzyna/kate1980 21.02.2014 18:29
oj zapachniało mi wiosną
magda1976 18.02.2014 14:00
To ulubiona potrawa mojego męża
Czyki 16.02.2014 11:32
Moje smaki:):)Pyszne:):)
Kuchenka 15.02.2014 18:51
smaczna jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak