Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakavia (grecka zupa rybna)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 kg
cebula 20 dg
ziemniaki 3 - 4 sztuki
pomidory 2 sztuki
oliwa 100 ml
cytryna 1 sztuka
pietruszka zielona posiekana 2 - 3 łyżki

Porada

Przy podawaniu udekorować posiekaną pietruszką.

Przepis i sposób przygotowania na: Kakavia (grecka zupa rybna)

Cebule drobno pokroić. Ziemniaki pokroić na dłuższe kawałki. Z pomidorów zdjąć skórkę.
Cebulę usmażyć na oliwie na złoty kolor. Dodać ziemniaki i jeszcze smażyć przez 5 - 7 minut.
Rybę umyć, oczyścić oraz podzielić na mniejsze części. Następnie razem z przepołowionymi pomidorami dodać ją do usmażonej cebuli z ziemniakami. Dolać wody tak, aby przykryła rybę. Dodać liść laurowy i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 45 minut.
Gotową zupę zdjąć z ognia ognia. Przyprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak