Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz barani z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina bez kości 2 kg
woda 2 szklanki
ocet 10 % 0, 5 szklanki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
tłuszcz 3 łyżki
cebula 2 sztuki
czosnek ząbki 2
papryka czerwona 2 - 3 sztuki
pomidory 30 dg
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz barani z papryką

Mięso sparzyć wodą z octem i zostawić na 1 godzinę. Następnie pokroić w kostkę, posolić, oprószyć pieprzem i zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek. Podlać wodą, którą mięso było parzone. Dusić ok. 25 minut. Po 15 minutach duszenia dodać drobno pokrajaną paprykę, obrane i pokrojone pomidory oraz paprykę mieloną. Gorący gulasz wkładać do słoików. Pasteryzować przez dwa dni (pierwszy dzień - 80 minut, drugi dzień - 40 minut).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak