Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flan pomarańczowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 3 szt
jajko 3 szt
cukier puder 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Flan pomarańczowy

Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną i powoli wlać sok wyciśnięty z pomarańczy. Przelać do garnka i mieszać na małym ogniu, aż krem zgęstnieje. Uważać, żeby się nie zagotował. Ostudzić.

Ubić białka na sztywną pianę, delikatnie i stopniowo wmieszać do kremu. Przełożyć do miseczek i wstawić do lodówki, aż zastygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarrna 07.03.2014 19:08
Smakuje rewelacyjnie, zwłaszcza w upalne dni, ale nie może stać w lodówce dłużej niż jeden dzień, bo podchodzi wodą.
DorotaZ 07.03.2014 10:14
Pyszności:)
blankkaa 06.03.2014 23:56
Bajeczny deser! Super przepis!
Koper 06.03.2014 22:51
Bardzo fajnie wygląda :)
norweska20 06.03.2014 22:46
ciekawa propozycja na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak