Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle z tuńczykiem i rukolą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

farfalle
tuńczyk kawałki w oleju
czosnek 3 szt
papryczka chili 2 szt
śmietana 18 proc 200 ml
rukola
oliwki 4 szt
oliwa
parmezan starty
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle z tuńczykiem i rukolą

Kroki postępowania

1
Gotujemy wodę na makaron i delikatnie solimy.
Papryczki, oliwki kroimy, rukole też na mniejsze kawałki możemy pociąć.
Krok 1 - Farfalle z tuńczykiem i rukolą foto
2
Na patelnię wlewamy 1 łyżkę oliwy, dodajemy do tego tuńczyka wraz z zalewą.
Do wrzącej wody wrzucamy makaron i gotujemy al-dente.
Do tuńczyka dorzucamy paprykę, oliwki i wyciśnięty czosnek.
Następnie do całości dolewamy śmietany i chwilę na wolnym ogniu trzymamy.
Krok 2 - Farfalle z tuńczykiem i rukolą foto
3
Dodajemy rukolę, przyprawy: sól, pieprz, paprykę ostrą.
Makaron odlewamy, układamy na talerzu.
Krok 3 - Farfalle z tuńczykiem i rukolą foto
4
Całość polewamy sosem, można dorzucić rukoli jeszcze świeżej, posypać startym serem lub parmezanem i gotowe!
S M A C Z N E G O !
Krok 4 - Farfalle z tuńczykiem i rukolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.06.2013 09:44
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak