Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z czereśni, jogurtu i musli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt grecki 400 ml
musli 2 łyż.
czereśnie 2 garście
herbatniki 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z czereśni, jogurtu i musli

Kroki postępowania

1
Czereśnie myję, przekrawam na połówki i z każdego owocu usuwam pestkę. Do dwóch kieliszków wkładam po łyżce musli. Na to wykładam warstwę jogurtu i wrzucam kilka wydrylowanych czereśni.
Krok 1 - Deser z czereśni, jogurtu i musli foto
2
Po czym znów wykładam kolejną warstwę jogurtu oraz czereśnie. Wierzch ozdabiam ciasteczkami np. herbatnikami i czereśniami.
Krok 2 - Deser z czereśni, jogurtu i musli foto
3
Przed podaniem deser przechowuję w lodówce. Zamiast czereśni, poza sezonem, używam innych owoców, takich jak brzoskwinie, ananasy z puszki czy banany.
Krok 3 - Deser z czereśni, jogurtu i musli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 08.10.2012 11:40
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak