Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane ananasy z grilla z migdałami

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Czy wiesz, że na grillu też można zrobić pyszny deser? na przykład faszerowane jabłka z marcepanem i migdałami. Podaj je z jogurtem lub lodami - jak wolisz. Klikaj po przepis!

Składniki:

ananas 2 sztuki
brzoskwinie w syropie 50 gramów
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
cukier brązowy 35 gramów
migdały blanszowane 25 gramów
marcepan 50 gramów
masło 1 łyżka
jogurt grecki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane ananasy z grilla z migdałami

1. Ananasy przekrój na pół, w poprzek i wydrąż koszyczki, zrób miejsce na nadzienie.

2. Wymieszaj marcepan, posiekaną brzoskwinię i migdały, cukier, cynamon.

3. Napełnij tym farszem połówki ananasów. Na wierzchu ułóż trochę masła.

4. Zawiń szczelnie owoce w folię aluminiową i umieść na grillu.

5. Piecz ok. 40 minut.

6. Podawaj z jogurtem greckim lub lodami.

 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak