Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie w syropie

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 3 kg
cukier
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie umyć, przepołowić i usunąć pestki. Ułożyć w wyparzonych słoikach o pojemności 0,5litra. DO każdego słoika wsypać 2 czubate łyżki cukru i zalać zimną wodą. Szczelnie zakręcić. Słoiki pasteryzować około 10minut. Ostudzić i pozostawić słoiki do góry dnem na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 29.11.2013 21:00
pyszne są takie brzoskwinie
Babciagramolka 26.11.2013 12:04
Nie pogniewała bym się na taki słoiczek :)
6zer
6zer 26.11.2013 10:55
rewelacyjne, idealna do ciast deserow jak i same
adelajda 26.11.2013 08:16
lubię takie brzoskwinie :)
Iwusia 25.11.2013 23:25
bardzo lubię takie brzoskwinie, ale jakoś nigdy ich sama nie robiłam.
cukiereczek 25.11.2013 20:03
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak