Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jak zrobić wielkanocne cynamonowe wieńce?

Cynamonowe wieńce cieszą się ogromną popularnością u naszych południowych sąsiadów. W Czechach ta lekka, słodka przekąska to nieodłączny element Świąt wielkanocnych.

Wieńce robi się naprawdę łatwo, choć proces jest długotrwały. Pamiętaj, by po wyrobieniu ciasta, odstawić je na godzinę aż wyrośnie, a kiedy uformujesz wieńce, odczekaj kolejną godzinę przed włożeniem ich do piekarnika. Nie zapomnij o solidnej ilości mielonego cynamonu - to on nadaje wielkanocnym wieńcom niesamowitego aromatu. Swoje wieńce możesz przyozdobić, czym chcesz. Jeśli nie przepadasz za kolorowymi posypkami, ciekawy efekt uzyskasz mieszając cukier biały z brązowym. A zamiast zwykłego jajka w skorupce, w środku wieńca możesz umieścić pisankę, co zdecydowanie ożywi Twój wielkanocny stół. Szczegółową listę składników i dokładny sposób przygotowania krok po kroku znajdziesz klikając w poniższy link:

-> PRZEPIS NA WIELKANOCNE CYNAMONOWE WIEŃCE <-

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak