Sposób przygotowania

Filet pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i sosem sojowym. Odstawić na 30 minut do lodówki. Pieczarki pokroić na ćwiartki. Cebulę posiekać. Pomidory pokroić na cząstki. Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzać olej. Włożyć kawałki kurczaka i zarumienić z każdej strony. Kurczaka wyjąć, trzymać w cieple. Na patelnię włożyć cebulę z pieczarkami i usmażyć na złoty kolor. Dodać usmażonego kurczaka i pokrojone pomidory. Wsypać ryż i wlać rosół. Doprawić bazylią, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Potrawę wymieszać, zagotować, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Doprawić śmietaną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta34

    uwielbiam kurczaka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !