Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami
• ½ margaryny
• ¾ szklanki cukru pudru
• 1łyżeczka proszku do pieczenia
• Cukier waniliowy
• 1jajko
Zrobić ciasto, wyłożyć na blachę, posmarować
białkiem i na to położyć brzoskwinie.
Ser:
o 5 serków homogenizowanych
o 3zółtka
o 2cukry waniliowe
o ¾ szklanki cukru pudru
o 2budynie śmietankowe
(można dodać SERNIX dr Oetkera)
Żółtka z cukrem utrzeć, dodać serki, budyń, na końcu
ubitą pianę z białek. Ser wylać na brzoskwinie.
• 20dag kokosu
• 10dag cukru pudru
• ½ kostki margaryny
Wszystkie składniki zagnieść, włożyć do zamrażarki na 15 min,
następnie zetrzeć na tarce na ser. Piec w piekarniku na złoty kolor.