Sposób przygotowania

Grzybki mun moczymy w ciepłej wodzie z kranu przez 20min.
Marchew,cebulę, kapustę pekińską myjemy , obieramy , kroimy drobno i dodajemy do miseczki następnie kroimy pierś z kurczaka w drobną kosteczkę lub małe paseczki dodajemy do miseczki wraz z jajkiem,pieprzem,solą.
Kroimy grzybki mun w paseczki i także dodajemy do miseczki.
Wszystko to razem dobrze mieszamy.
Ok farsz gotowy.

Papier ryżowy moczymy dosłownie chwilę w letniej wodzie.
I przekładamy na deskę następnie bierzemy łyżkę farszu i zawijamy tak jak jest podane na opakowaniu papieru ryżowego.
Smażymy na głębokim ogniu około 2-3min.
Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Wokalista

    Zapomniałem napisać że przed podaniem (dopiero) Gotujemy wodę w czajniku , zalewamy makaron i czekamy 3-4min. podajemy , smacznego!
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    bardzo ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetne danie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !