Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z kaszanką

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kaszanka JBB 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z kaszanką

• Cebulę pokrój w kostkę, następnie zeszklij na patelni.

• Dodaj kaszanki i całość przysmaż. W ten sposób powstanie farsz. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Poczekaj aż wystygnie.

•  Ciasto francuskie pokrój na 9 prostokątów, następnie nałóż farsz i zlep brzegi. Ciasto francuskie posmaruj jajkiem.

• Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na 20 minut.

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 23.05.2018 19:29
I kto powiedział że z kaszanką nie może być pysznie i ciekawie;) Pomysłowo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak