Sposób przygotowania

Cukinię myjemy i kroimy w plasterki o grubości 1cm.
Jajko roztrzepujemy widelcem z dwiema dużymi szczyptami soli.

Każdy plaster cukinii zanurzamy w jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej.

Smażymy na wolnym ogniu, co jakiś czas przewracając, do czasu aż cukinia będzie miękka (sprawdzamy wbijając widelec) i panierka się zarumieni. Gotowe placuszki układamy na papierowy ręczniku, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Komentarze

  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Przepraszam za błąd - powinno być \"każdy plaster cukinii\" (zgłaszam do edycji). W podobny sposób przygotowuję bakłażana, stąd ta pomyłka...
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Oj dawno nie jadłam ale poczekam sobie do lata i wtedy zrobię
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    ja również uwielbiam cukinię, ale korzystam z niej tylko w okresie letnim
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    aż chce się lata, ja robie tak baklazany :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    proste i smaczne po prostu uwielbiam
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    hmmmm, moja ulubiona
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    lubię taka cukinię
  • 0
    original
    Opublikowano

    lara

    proste i naprawdę dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !