Sposób przygotowania

Kawałki kapusty ugotować w wodzie z solą, a następnie odsączyć na sitku. Pieczarki opłukać, po¬kroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Boczek wędzony pokroić w plasterki. Rozgrzać olej w rondlu, podsmażyć w nim boczek. Dodać cebulę, pieczarki, smażyć ok. 3 minut, a następnie dodać kapustę. Sparzony, obrany pomidor pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Przyprawić do smaku. Mieszając, dusić ok. 2 minut. Podawać z chlebem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    niezłe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszny musi być

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !