Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek a następnie dodajemy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy razem kilka minut.(Najlepszy będzie szpinak mrożony w liściach lub świeży).

Następnie dodajemy śmietanę oraz pokruszony ser pleśniowy, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu ok 2-3 minut.

Makaron gotujemy al dente w sosolonym wrzątku z dodatkiem oliwy z oliwek.Odcedzamy.

Każdą muszlę napełniamy sosem szpinakowym, wkładamy kawałek mozarelli oraz kawałeczki żółtego sera.

Układamy w naczyniu do zapiekania i na wierzchu posypujemy resztą mozarelli oraz żółtego sera.

Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170 C przez ok 10-15 minut. Najlepiej pierwsze 10 minut zapiekać pod przykryciem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Szpinak, gorgonzola i makaron to udane połączenie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pzszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    świetny przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !