Sposób przygotowania

Z mąki, margaryny, proszku, żółtek, śmietany i łyżki cukru zrobić ciasto. 2/3 ciasta rozwałkować na blachę, a resztę dać do lodówki. Na rozwałkowanym cieście rozłożyć cienką warstwę dżemu,a na niego połówki śliwek (lub jabłka) otworami do góry. Z białek i szklanki cukru ubić pianę, gdy będzie już sztywna dosypać kisiel i jeszcze chwilę ubijać, a następnie wyłożyć na śliwki. Na pianę zetrzeć zostawione ciasto i upiec. Po upieczeniu ciasto można polać polewą i posypać posiekanymi orzechami

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !