Sposób przygotowania

Wiśnie wypłukać i wydrelować. Odcedzić od soku.
Sok przelać do garnka, dosypać przyprawy i gotować przez około 15 minut. Można dolać niewielką ilość wody. Pod koniec wsypać owoce wiśni i wszystko razem smażyć przez około 20-30 minut na małym ogniu ciągle mieszając, żeby się nie przypaliło. Później odstawić podsmażone owoce w chłodne miejsce na około 12 godzin.
Po tym czasie wiśnie trzeba jeszcze raz przesmażyć też na małym ogniu i też przez około 20-30 minut. Na koniec dolać rum i dokładnie wymieszać. Powstały dżem przekładać do słoików i pasteryzować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    super:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    fajny aromat
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    musi byc smaczniutki
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    ja w takim zestawie przypraw robię dżem śliwkowy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    jakie dodatki dobre :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !