Sposób przygotowania

Żeberka, chude i mięsiste, opłukałam i osuszyłam. Pokroiłam na kawałki do 2 kostki. Natarłam czosnkiem, papryką pieprzem i odrobiną kurkumy. Skropiłam sosem sojowym. 2 duże cebule obrałam i pokroiłam w drobną kostkę. Kawałki mięsa ułożyłam w naczyniu żaroodpornym przesypując cebulą. Wlałam ok. 1 szkl. wody i wstawiłam naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. - naczynie było przykryte szklaną pokrywą. Dusiłam ok. 2 godzin, ale co ok. 30 min. zaglądałam i obracałam kawałki żeber. Podałam z ryżem i surówką. Sosu nie zagęszczałam bo cebula w tak długim pieczeniu rozpadła się i był wystarczająco zawiesisty.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !