Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Żeberka, chude i mięsiste, opłukałam i osuszyłam. Pokroiłam na kawałki do 2 kostki. Natarłam czosnkiem, papryką pieprzem i odrobiną kurkumy. Skropiłam sosem sojowym. 2 duże cebule obrałam i pokroiłam w drobną kostkę. Kawałki mięsa ułożyłam w naczyniu żaroodpornym przesypując cebulą. Wlałam ok. 1 szkl. wody i wstawiłam naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. - naczynie było przykryte szklaną pokrywą. Dusiłam ok. 2 godzin, ale co ok. 30 min. zaglądałam i obracałam kawałki żeber. Podałam z ryżem i surówką. Sosu nie zagęszczałam bo cebula w tak długim pieczeniu rozpadła się i był wystarczająco zawiesisty.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    wyglądają bardzo apetycznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    i tak też smakowały :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !