Sposób przygotowania

Dokładnie oczyścić mięso z żyłek i pokroić w plastry. Każdy zbić dobrze, posypać solą, pieprzem i mąką, obsmażyć na rumiano na mocno rozgrzanym tłuszczu. Nastawić wodę w garnku, ziemniaki obrać, pokroić w cienki plastry, włożyć na posolony wrzątek i gotować 5 minut. Odcedzić na sicie. Pieczarki opłukać, pokroić w plastry, włożyć na rozgrzany tłuszcz, posolić i gdy tylko zaczną puszczać sok, wybierać go łyżką do kubka. Do lekko zrumienionych pieczarek dodać cebulę pokrojoną w prążki i zeszklić ją. Ugotować jajka na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w plasterki. W płaskim rondlu wysmarowanym tłuszczem układać warstwami: ziemniaki, cebulę z pieczarkami, jajka, mięso, jajka, cebulę z pieczarkami i ziemniaki, każdą warstwę posypując delikatnie przyprawami. Zalać śmietaną rozrobioną z mąką, wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i zapiec przez 30 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Smaczny pomysł na mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !