Sposób przygotowania

Miód przełożyć do garnuszka, dodać przyprawę do pierników, masło, cukier, całość zagotować i przestudzić. Następnie mąkę połączyć z pozostałymi składnikami i wyrobić ciasto. Można je delikatnie podsypać mąką. Ciasto rozwałkować, wykrawać z niego pierniczki, układać je na blaszce i piec przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Pierniki można posmarować rozmąconym białkiem jaja, będą się wówczas ładnie błyszczeć. Pierniczki po wystudzeniu można dowolnie polukrować.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ooo jakie ładne pierniczki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    piękne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aneta25

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    śliczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !