Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w wodzie, ocisnąć. Wątrobę razem z bułką przemleć przez maszynkę. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na maśle. Białka z jajek ubić na sztywną pianę. Wszystkie składniki połączyć ze soba, przyprawić do smaku i wymieszać. Pod koniec dodać pianę z białek i delikatnie przemieszać. łyżką kłaść kluseczki do gotującej się, osolonej wody. Gotować parę minut od wypłynięcia na wierzch. Podawać z rosołem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawe,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    super z rosołkiem
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przyznam szczerze, że nigdy takich klusek nie robiłam. Przepis bardzo mnie zaciekawił.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    nie jadłam jeszcze takich kluseczek ale przepis jest bardzo kuszący warty wypróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !