Sposób przygotowania

Bulionetkę rozmieszać w 1,5 szkl wody, zagotować. Umyte mięso obrumienić ze wszystkich stron na smalcu. Włożyć do brytfanny, oprószyć solą, pieprzem i posiekaną szałwią. Wstawić do piekarnika, podlewając rosołem z bulionetki, obłożyć pokrojoną cebulą i piec podlewając winem. Pod koniec dodać posiekane orzechy i pokrojone morele, pozostawić w piekarniku jeszcze przez chwilę. Mięso wyjąć z piekarnika, pokroić na plastry, polać sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    cudowny schab
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    rewelacyjny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wykwintne danie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !