Sposób przygotowania

Ser zmielić razem dodać miękkie masło, wymieszać. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym i dodać do sera. Do masy serowej dodać również mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać opłukane i osuszone rodzynki oraz ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 2 godziny w temperaturze 180 stopni C na złoty kolor. Upieczony sernik pozostawić przez kilka minut w wyłączonym piekarniku, przy otwartych drzwiczkach, a potem wyjąć i ostudzić. Na koniec polać czekoladą!

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    pychota:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszny serniczek!
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszny serniczek!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    o tak
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    piękny serniczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    serniczki są pyszne, więc i ten na pewno bardzo dobry :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !