Sposób przygotowania

Obrane migdały i orzechy posiekać i przesuszyć. Ugotować gęsty karmel z cukru i wody. W osobnym rondelku zagotować miód i wrzący wlać do syropu, wymieszać. Ubić sztywną pianę z białek, postawić w głębokim rondlu na małym ogniu i wlewać do niej karmel z miodem, stale mieszając tak, aby piana nie przywarła do boków rondla. Jak masa zgęstnieje i opadnie do połowy rondla, wsypać do niej orzechy i migdały oraz posiekaną wanilię, dokładnie wymieszać. Ciepłą masą posmarować grubo wafle, przykryć następnym waflem, ułożyć cztery warstwy, kroić na świeżo ostrym nożem moczonym w zimnej wodzie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !