Sposób przygotowania

Boczek naciąć nożem z jednej strony, tak by powstała duża kieszeń. Włożyć do środka śliwki i pokrojone w kostkę jabłka, zaszyć kieszeń. Powierzchnię natrzeć solą, pieprzem i imbirem, posmarować oliwą. Położyć na ruszt i wstawić do piecyka nagrzanego do 175 stopni na około 1,5h. Po upieczeniu oprószyć papryką. Podawać z dodatkiem ziemniaków.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś innego i dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !