Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski blaszanej. drożdże pokruszyć, wymieszać z oliwą winem i mąką, zagnieść ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.. Oregano świeże gałązki posiekać, orzechy włoskie posiekać ale nie drobno. Czosnek posiekać.Do ciasta dodać jajka, sol, oliwki posiekane na plastry i oregano i orzechy. Wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia na 45 minut, potem oprószyć mąką i wyłożyć do blaszki. Najlepiej piec w formie keksowej, wysmarowanej oliwą. Piec około 1 godziny w piekarniku 200 stopni. Ostudzić i podawać, pycha!

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takiego chlebka nie próbowałam zawsze tylko taki najprostrzy ciekawe jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !