Sposób przygotowania

Spód: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Włożyć na pół godziny do lodówki.
Masa: Żółtka utrzeć z cukrami, dodać masło, znów utrzeć. Połączyć z proszkiem budyniowym i twarogiem. Podzielić na dwie równe porcje.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.
Do jednej części dodać roztopioną lekko ostudzoną czekoladę.
Białka ubić ze szczyptą soli. Podzielić na 2 części. Delikatnie wymieszać z jasną i ciemną masą serową
Blaszkę wyłożyć pergaminem, położyć rozwałkowane ciasto. Następnie wykładać po 2 łyżki jasnej i ciemnej masy na przemian.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170*C i piec ok. 1 godziny.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    wygląda super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ślicznie Ci wyszło to ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Piękne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    wyglada super
  • 1
    original
    Opublikowano

    madi356

    przepięknie wygląda:) jeszcze takiego ciacha nie robiłam, więc na pewno wypróbuję Twój przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    dawno nie robiłam zebry, ale ta na zdjęciu wygląda pysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    zjadłbym
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pysznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ilonkowy

    Moje ciasto z dzieciństwa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supper
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    przepyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    Ślicznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    lubię bardzo serniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !