Sposób przygotowania

Płatki wsypać na suchą patelnię, ciągle mieszając lekko zrumienić. Żółtka z cukrem i masłem utrzeć, dodać sok z cytryny i otartą skórkę z pomarańczy. Wszystko ucierać około 15 minut. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać do utartej masy na przemian z płatkami, delikatnie zamieszać. Włożyć do przygotowanej podłużnej formy, piec na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    płatki owsiane jakoś nie dla mnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !