Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodawać powoli cukier. Gotową, sztywną pianę nakładać za pomocą szprycy na wyłożoną papierem do pieczenia formę, pozostawiając ok 3 cm przerwy między bezami, ponieważ urosną. Bezy piec ok 30 min. w temp. 150\'C a po 25-30 min wsadzić łyżkę drewnianą w drzwiczki i piec jeszcze ok 10 min. Bezy w środku wychodzą lekko ciągnące. Smacznego !!


Z przepisu wychodzi ok 100 sztuk.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Chyba każdy lubi bezy :) Są świetne same albo do deserów lub dekorowania ciast.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ja uwielbiam je same. Pyszne i rozpływające się w ustach. Mniam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    fajne takie malutki,super do deserów
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    łatwe i szybkie do zrobienia gdy się ma ochotę na coś słodkiego
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    do kawki jak znalazł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Domowe są najlepsze:
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pięknie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !