Sposób przygotowania

Mleko minimalnie podgrzać (nie musicie tego robić, jeżeli mleko ma temperaturę pokojową). Białko ubić na sztywną pianę dodając cukier. W międzyczasie rozpuścić żelatynę we wrzątku. Następnie do żelatyny wlać mleko i połączyć. Ubite białka stopniowo dodać do mleka, cały czas mieszając. Przygotowaną masę przelać do małej foremki(najlepiej wyłożyć ją folią przezroczystą, aby szybciej wyjąć deser ) i schłodzić w lodówce około 3 godziny. Przed podaniem wyjąć z foremki, pokroić na mniejsze kostki i obtoczyć je w gorzkim kakao. Podawać od razu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !