Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i kłaść na łyżce, a następnie nacinać w równych odstępach - łyżka zapobiegnie przecięciu całkowitemu. W rondelku roztopić 5 dag masła i wrzucić tam ziemniaki, każdy ziemniak dokładnie wysmarować masłem, wyjąći ułożyć na blaszce. Ser pokroić na cienkie plasterki. Przygotować masło czosnkowe - masło rozetrzeć z czosnkiem przepuszczonym przez praskę i solą do smaku. W nacięcia ziemniaków na zmianę wkładać ser i masło czosnkowe, całość posypać delikatnie solą. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st, piec 30 min, po czym zdjąć folięi piec kolejne 20 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elaela123

    to musi być pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elaela123

    to musi być pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elaela123

    to musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !