Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy na puch z trzecią częścią cukru. Z białek ubijamy sztywną pianę, po koniec ubijania dodajemy pozostały cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Delikatnie wymieszać z utartymi żółtkami i mąką pszenną. Porcjami wkładać ciasto biszkoptowe do szprycy z dużym okrągłym otworem. Na blachę wyłożoną pergaminem wyciskać w pewnych odstępach - okrągłe albo podłużne ciasteczka. Pieczemy ok. 15min w temp. 200 stopni.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszne i lekkie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    fajne,mój synek bardzo lubi biszkopty więc zamiast kupować od jutra piekę sama.Dziękuję za przepis!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    bardzo dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    wirkijom

    mniam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !