Sposób przygotowania

Ziemniaki pokroić w kostkę, włożyć do wrzącej osolonej wody, dodać ziele angielskie i liście laurowe, ugotować. Boczek pokroić w kostkę, dodać posiekaną cebulę i zrumienić. Do miękkich ziemniaków wrzucić pokrojoną kiełbasę, boczek z tłuszczem i cebulką oraz zakwas żurowy, zagotować. Odstawić z ognia, dodać śmietanę, przyprawić do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    już czuję ten smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam zalewajkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam takie zupy,mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo lubię zalewajkę
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przepyszna,
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ciekawska

    mmm...zjadłabym :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !