Sposób przygotowania

krem:
1 miękka margaryna
1 puszka ugotowanego czekoladowego mleka skondensowanego

polewa:
100g margaryny
1 szklanka cukru
3 łyżki mleka lub wody
3 łyżki kakao
50g gorzkiej czekolady

wiśnie
tłuszcz do wysmarowania blaszki

Sposób przyrządzenia:
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, i
żółtka, następnie wsypać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Na koniec wlać wodę. Masę wyłożyć na wysmarowaną blachę i piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.

Margarynę połączyć z masą mleka skondensowanego. Gdy otrzymamy gładką masę, należy przełożyć nią przekrojone na pół ciasto, zostawiając trochę na wierzch placka.

Przyrządzamy polewę. Składniki umieszczamy w garnuszku nad palnikiem gotując do momentu aż się połączą. Następnie odstawiamy i czekamy aż polewa zgęstnieje.

Lekko ciepłą polewą polewamy wiśnie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !