Sposób przygotowania

Agrest obrać z szypułek, umyć, włożyć do dużego słoja i wlać spirytus. Słój obwiązać płótnem i pozostawić na pół roku. Następnie przecedzić spirytus przez płótno, zlać do butelek, wsypując do każdej butelki 2 łyżeczki cukru i 1 dużą rodzynkę, zakorkować i pozostawić na parę miesięcy w chłodnym miejscu, po tym czasie będzie gotowa do spożycia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ups,ale pyszności tylko szkoda,że tak długo trzeba robić
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszne te Twoje naleweczki... :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    jak dla mnie to za mocna, jak na spirytusie to rozcieńczam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !