Sposób przygotowania

Wątrobę myjemy, osuszamy i usuwamy z błonek. Kroimy w laski i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Cebulkę drobno siekamy i dodajemy do wątróbki. Do masy dodajemy również jajko oraz mąkę i przyprawiamy do smaku - wszystko mieszamy. Rosół doprowadzamy do wrzenia i łyżeczka nabieramy porcje masy wątrobianej i wkładamy do rosołu. Gotowe kluseczki są wtedy kiedy wypłyną na wierzch, lekko mieszamy by sie nie posklejały. Podajemy z koperkiem. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super przepis.
  • 1
    picture-0033
    Opublikowano

    caralajna

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo ciekawy pomysł na kluseczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !